Zbuloni problemin që qëndron pas dridhjes së duarve

Duart që dridhen janë një problem i zakonshëm që prek jo pak herë të rriturit. Shkaku më i zakonshëm i dridhjes së duarve është ajo që quhet dridhje esenciale që shkaktohet si shkak i ndërprerjes së funksionit normal në cereblum.

Dridhja e duarve shkaktohet nga:

Probleme mjekësore, të tilla si tiroide tepër aktive, çrregullimet cerebrale dhe sëmundja e Huntington.

Efektet anësore të ilaçeve. Kryesisht ilaçet që mjekojnë azmën, disa antidepresantë, litium dhe disa qetësues mund të shkaktojnë dridhje në qoftë se ju ndaloni së konsumuari ato papritmas.

Mbidozë kafeine, e cila mund të ndikojë në sistemin nervor.

Sheqeri i ulët i gjakut shkakton dridhje, sepse nervat dhe muskujt janë të privuar.

Tërheqja nga alkooli ose substanca të tjera nga të cilat trupi juaj është bërë i varur.

Mangësitë ushqyese

Stresi, ankthi dhe nervozizmi shkaktojnë gjithashtu dridhjen e duarve.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤