Zbuloni çfarë thuhet për njerëzit që flasin me veten

woman

Shkenca thotë që njerëzit të cilët flasin me veten e tyre janë “gjeni”.

Studiuesi, Gary Lupyan e kreu një eksperiment 20 njerëzve iu dha emri i një objekti dhe nga ata u kërkua ta gjenin atë në supermarket.

Gjatë pjesës së parë të provës, kur ata qëndronin të qetë, e patën të vështirë ta gjenin objektin. Por kur filluan ta thonin emrin e tij me zë të lartë, gjërat filluan të lehtësoheshin.

Sipas studiuesve, kur emrat e gjërave thuhen me zë të lartë, nxitet memorja. Por, kjo gjë funksionon vetëm nëse jeni familjarë me objektin, pra e njihni atë.

Kur flisni me vete, arrini të bëni një organizim më të mirë.

Psikologët kanë thonë se nervat tuaja qetësohen, mendimet qartësohen dhe arrini të merrni vendime më të mira.

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤