“Xhamia e Jezu Krishtit” në Jordani

View Gallery
4 Photos
“Xhamia e Jezu Krishtit” në Jordani
ses1485113591

“Xhamia e Jezu Krishtit” në Jordani
unnamed_21485113568

“Xhamia e Jezu Krishtit” në Jordani
unnamed_41485113566

“Xhamia e Jezu Krishtit” në Jordani
unnamed_51485113564

Kjo xhami me këtë emër është e vendosur në qytetin e Madaba dhe është e para Xhami e tillë në botën myslimane. Xhamia e Jezu Krishtit është e vendosur në afërsi të një Kishe të njohur në qytetin e Madaba. Ideja per ti dhënë këtë emër një xhamie erdhi, siç raportohet nga Ansa, nga vetë imami i xhamisë Jamal Al Sufrati,.

“Kam vënë re, thotë imami, se bota arabe është plot me xhamia të cilat mbajnë emrat e profetëve, përveç emrit të Jezusit.”. Në botën arabe emri i Jezusit dhe i Maries janë përdorur shpesh si emrat Isa dhe Merjemje.

“Xhamia e Jezu Krishtit” tamam kështu quhet ndërtesa e vendosur në qytetin e Madaba, në jug të kryeqytetit jordanez Aman. Kjo xhami është e para në botën bashkëkohore myslimane e cila mban këtë emër, një emër i cili në Islam identifikohet me një nga profetët më të rëndësishme. “Xhamia e Jezu Krishtit” është në afërsi të një kishe të njohur në qytetin e Madaba.

Por, një emër i tillë i krishterë për një vënd kulti mysliman të adhurimit nuk mundte veç të ngjallte kureshtjen e myslimanëve, të krishterëve dhe mediave. Karakteristikë e veçantë e Xhamisë së Jezu Krishtit është se ajo është vlerësuar, qoftë sipas raportimeve të lajmeve të gazetës “Al Quds Al Arabi”, si dhe nga të dyja komunitetet, të krishterë dhe myslimanë.

“Imami i kësajë Xhamie thotë se dëshiron të sjellë një mesazh të bashkëjetesës dhe tolerancës sidomos pas tensionit midis dy feve për shkak të karikaturave fyese ndaj ProfetitMuhamed”.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤