Varri i Princeshës Diana do të ndërmarrë ndryshime të mëdha

landscape-1462806552-princess-diana-grave

Pas kritikave ndër vite për gjendjen e varrit të Princeshës, familja e Princeshës Diana do të rinovojë varrin Mbretëror në shtëpinë e tyre. Vëllai i saj, Earl Spencer, do të çojë në ndryshimet e para të mëdha në Althorp Estate në 350 vjet, para 20-vjetorit të vdekjes së saj.

1462806276-syn-ghk-1462548114-althorp-estate

Princesha, e cila vdiq më 31 gusht, 1997, në moshën 36 vjeçare, është varrosur në një ishull të vogël. Vendi i saj i fundit i pushimit përmban një tempull modest, së bashku me një tjetër statujë përkujtimore në hyrje. 38 pemë lisi (një për çdo vit të jetës së saj), së bashku me qindra trëndafila të bardhë dhe zambakë uji që janë mbjellë në nder të saj.

1462806289-syn-ghk-1462547899-althorp-estate-aerial-shot

1462806294-syn-ghk-1462548488-diana-memorial-exterior

Dy vjet më parë, ish-shefi i i vendit ku është Princesha akuzoi vëllain e saj se ka lejuar që varri të bjerë në gjendje të keqe. Ai pohoi se vendi është mbuluar me bar dhe algat kanë mbushur pellgun të cilat kanë turpëruar trashëgiminë e saj – për të mos përmendur një ekspozitë të gjatë e ngarkuar me vizitorë që shikojnë sendet e Dianës. Ndërkohë muzeu është mbyllur tani, mysafirët ende mund të udhëtojnë në këtë vend, në muajt e verës për rreth 25 $ secili.

diana18n-2-web

“Ishulli ku Princesha është varrosur, gjithmonë ka pasur një rritje të plotë të pemëve … e cila qëllimisht jep privatësinë në vendin e fundit të prehjes së Princeshës”, një zëdhënës i pasurisë më vonë u përgjigj: “Tempulli është ruajtur dhe vlerësuar në baza vjetore.”

1462806295-syn-ghk-1462548257-round-oval-lake

Këtë vit, me sa duket, vlerësimi për vendin bëri thirrje për ndryshime të mëdha.

1462806300-syn-ghk-1462548580-diana-memorial

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤