Tre zakone që zgjasin jetën tuaj për 7 vjet

Studimi i ri ka të bëjë me një mënyrë jetese të shëndetshme. Për herë të parë, shkencëtarët kanë lidhur tri gjëra – mos pirja e duhanit, duke mbajtur peshën normale dhe konsumimin e moderuar të alkoolit – me shtatë vite shtesë të jetës.

Hulumtimi u botua në revistën e Çështjeve Shëndetësore dhe autorët e tij shpresojnë se gjetjet e tyre do t’i ftojnë njerëzit të ndryshojnë sjelljet e sëmura të sjelljes.

Për të shqyrtuar efektet e sjelljeve të veçanta shëndetësore mbi jetëgjatësinë, hulumtuesit në Universitetin e Miçiganit dhe Institutin Max Plenk për Demografike Kërkime në Gjermani analizuan të dhënat e mbi 14.000 amerikanëve.

“Ky zbulim ka implikime jo vetëm për individët dhe familjet e tyre, por edhe për sistemin shëndetësor në tërësi”, tha udhëheqësi i studimit Nel Mehta nga Universiteti i Miçiganit.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤