Tradhtia e forcon më shumë një lidhje

Për shumë njerëz tradhtia është mashtrimi i fundit dhe ajo që i jep fund një lidhjeje në sekondë.

Por një ekspert i lidhjeve këmbëngul se jobesnikëria nuk do të thotë ti japësh fund një lidhjeje, por në fakt e bën atë më të fortë.

Esther Perel, një terapiste e seksit dhe lidhjeve në SHBA thotë se tradhtia sjell përfitime në martesë pasi i shkund mirë njerëzit nga vetëkënaqësia.

“Disa prej tyre çojnë në ndarje, por të tjera në forcim të lidhjes”, thotë Perel duke shtuar se nuk përcaktohet nëse një çift është i mirë apo i keq, por divorci mund të konsiderohet vetëm një nga mundësitë, por jo e vetmja e mundësi.

“Mendoj se njerëzit duhet të jenë të aftë të përcaktojnë zgjedhjet që do të bëjnë për veten e tyre dhe pasojat që vijnë. Të shtysh njerëzit drejt divorcit apo të mendosh që divorci është zgjidhja më e mirë kur zhduk të gjitha lidhjet familjare…jetët e gjata janë të ndërthurura në martesë”, vijon Perel.

Psikologia thotë se tradhtia forcon lidhjen pasi e bën çiftin të vlerësojnë martesën e tyre. “Ndonjëherë lidhjet nga një ndodhi e tillë bëhen më të forta, më të ndershme se ajo që kishin më parë, pasi njerëzit më në fund janë rritur”, thotë ajo.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤