Substanca e fshehur në këna, e rrezikshme për lëkurën!!

94268ed1c66cb2a98cb5bb9c7c3a551f-Large-690x380

Tatuazhet me këna, ato që nuk janë të përhershme, mund të shkaktojnë alergji. Rasti merr shkas pas një studimi të prezantuar nga Universiteti Shefild, ku një fëmijë pasi kishte bërë një tatuazh të përkohshëm me këna, kishte shfaqur alergji. Katër ditë pasi kryerjes së tatuazhit, pati skuqje të zonës ku kishte bërë tatuazhin, kruarje dhe infeksion të lëkurës dhe vetëm pasi iu nënshtrua antibiotikëve, nuk pati më probleme. “Kënaja që përdoret për tatuazhet është një kombinim i një pigmenti natyral dhe një substance kimike të quajtur parafenilemediamina, kjo e fundit përdoret për të bërë bojën më të errët dhe që të thahet shpejt, një përbërës, që shkakton reaksione alergjike. Ndonëse prej kohësh përdoret kënaja, duhet bërë dallimi mes asaj të rrezikshme dhe të parrezikshmes. Studiuesit shpjegojnë se kënaja e “mirë” ka një aromë bime dhe lë një shenjë kafe të thellë. Ndërsa e rrezikshme është mjaft e zezë, thahet shpejt dhe mund të shkaktojë djegie të lëkurës.

Christmas-Mehendi-Design-30arm-henna-tattoos-design-1k-euml-na-e-bardh-euml-euml-sht-euml-trendi-m-euml-i-ri-i-arteve-t-euml-p-euml-rkohshme-trupore_hd-780x439kena-art-0004maxresdefault (1)1433422514indian.jpgfaqeshort-hand-mehndi-peackock-design-414x500

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤