Si të përfshini gjyshërit në rritjen e fëmijës

Nuk ka familje të përsosur, si prindërit apo gjyshërit nuk janë të përsosur. Është e qartë se mes dy brezave gjithmonë do të ketë pikëpamje të ndryshme, por gjyshërit luajnë një rol të rëndësishëm në jetën e fëmijëve të vegjël.

Është e rëndësishme për të arritur një kompromis dhe të mendoni se çdo gjë që ju bëni, e bëni për të mirën e fëmijës.

Ashtu siç ju u pëlqen të ecni me fëmijën në karrocë nëpër park, ta mbani atë në krahë, dhe gjyshërit do të duan të marrin pjesë në sa më shumë momente të tilla.

Si të reagoni ndaj pakënaqësive ndaj gjyshërve?

Mund të ndodhë që ju dhe gjyshërit të keni pikëpamje të ndryshme në lidhje me metodën ideale të rritjes së fëmijëve, por kjo nuk është aq e çuditshme.

Mendoni se jeni rritur në kohë të ndryshme. Ky diversitet i pikëpamjeve nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe.

Këtu janë disa situata ku gjyshërit mund të manifestojnë sjellje negative (nga këndvështrimi juaj):

? Ndërhyjnë kur ju kritikoni fëmijën. U shpjegoni prindërve se çdo diskutim i këtij lloji do të ndodhë kur fëmija nuk është i pranishëm. Ai duhet të kuptojë se marrëdhëniet mes prindërve dhe gjyshërve janë në harmoni… dhe do të ndjekin shembullin.

? Mos i besoni rrugës tuaj për të edukuar të vegjlit. Mbani mend rëndësinë e komunikimit. Përpiquni të shpjegoni se pse keni vendosur rregullat dhe tu shpjegoni atyre avantazhet.

? U shpjegoni atyre se ka mënyra të tjera për të gëzuar nipin dhe mbesat e tyre, jo vetëm përmes dhuratave.

? Rregullat e vendosura nga ju ose partneri juaj: rregullat që mbështeten në një arsim të përshtatshëm për fëmijët. Gjyshërit e kuptojnë këtë, por veprimet e tua i frikësojnë se ndoshta nuk janë më të përshtatshëm për nipin dhe mbesën e tyre. Diskutoni me ta se çfarë dhe pse keni vendosur. Mos harroni se duke ngritur zërin tuaj, do të shkaktoni tensione në marrëdhënien tuaj.

Është e qartë se gjyshërit e duan të mirën për mbesat dhe nipërit e tyre, ndaj i menaxhoni situatat me qetësi.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤