Shtatë leksione që duhet t’i mësoni në jetë

E gjithë jeta është një proces mësimi. Nëse ne ndalemi së mësuari, kur besojmë se asgjë s’mund të na befasojë më dhe na ikën dëshira për të zbuluar gjëra të reja, fillojmë ngadalë të vdesim. Megjithatë, ka disa leksione që duhet t’i mësojmë sa më shpejt që të jetë e mundur, për të shmangur duke pendesën e mëvonshme mbi çdo gjë duhet të kishim bërë dhe që nuk e bëmë. Lidhur me këtë çështje, shkrimtarja amerikane Harriet Beecher dikur ka thënë:”Lotë të hidhura do të jenë të atyre që lanë fjalë pashprehur dhe punë papërfunduar”.

1. Jeta është tani

2. Mos jetoni duke menduar se çfarë keni “keni” dhe çfarë “nuk keni” për të bërë

3. Mos krijoni një stuhi në një gotë uji

4. Përballuani me frikën tuaj para se ajo t’iu konsumojë

5. Hap pas hapi do të shkoni shumë larg

6. Mos e shtyni lumturinë për në vonë

7. Vlerësoni çdo gjë në jetë.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤