Shqetësimi i Papa Françeskut për të rinjtë e sotëm dhe mesazhi i fortë…

Teknologjia sot është kthyer në një mjet që po i konverton njerëzit në robotë.

Çdo gjë sot bëhet për dukje, dhe këtë shqetësim ka ngritur edhe Papa Françesku në një takim të zhvilluar së fundmi në San Giovanni me Ipeshkvijtë, priftërinjtë por edhe njerëzit laikë.

Një nga shqetësimet e Papës ishte pikërisht fakti se, si asnjë prej të rinjve nuk dëshironte t’i shtrëngonte dorën si dikur, por thjesht të realizonin një selfie.

“Kemi nevojë të fusim të rinjtë në botën reale, pa shkatërruar gjërat e mira që mund të ketë bota virtuale.

Në një takim që pata pak ditë më parë me disa të rinj ata ishin shumë të lumtur por kur shkova ti takoja e ti shtrengoja duart akush nuk e bëri.

Ata të gjithë nxorrën telefonin dhe donin që të bënin një selfie me mua”,- u shpreh Ati i Shenjtë.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤