Shija e Mbretëreshës Geraldinë për modën pariziane dhe fustani i nusërisë porositur në Paris

View Gallery
11 Photos
Shija e Mbretëreshës Geraldinë për modën pariziane dhe fustani i nusërisë porositur në Paris
Geraldine Appony - Zogu

Shija e Mbretëreshës Geraldinë për modën pariziane dhe fustani i nusërisë porositur në Paris
Geraldine Appony - Zogu

Shija e Mbretëreshës Geraldinë për modën pariziane dhe fustani i nusërisë porositur në Paris
Geraldine Appony - Zogu

Shija e Mbretëreshës Geraldinë për modën pariziane dhe fustani i nusërisë porositur në Paris
Geraldine Appony - Zogu

Shija e Mbretëreshës Geraldinë për modën pariziane dhe fustani i nusërisë porositur në Paris
Geraldine-6

Shija e Mbretëreshës Geraldinë për modën pariziane dhe fustani i nusërisë porositur në Paris
Geraldine Appony - Zogu

Shija e Mbretëreshës Geraldinë për modën pariziane dhe fustani i nusërisë porositur në Paris
img267

Geraldine Appony

Shija e Mbretëreshës Geraldinë për modën pariziane dhe fustani i nusërisë porositur në Paris
Geraldine Appony - Zogu

Shija e Mbretëreshës Geraldinë për modën pariziane dhe fustani i nusërisë porositur në Paris
Geraldine-6

Shija e Mbretëreshës Geraldinë për modën pariziane dhe fustani i nusërisë porositur në Paris
Queen Geraldine

Geraldine Appony - Zogu

Shija e Mbretëreshës Geraldinë për modën pariziane dhe fustani i nusërisë porositur në Paris
img304

Mbretëresha Geraldinë

Nga Aurenc Bebja – Gazeta franceze “Paris-soir” ka botuar të hënën e 25 prillit 1938 në faqen numër 2, një shkrim në lidhje me Konteshën Geraldinë, bukuroshen hungareze, “Trëndafilin e bardhë” të Budapestit, mbretëreshën e ardhshme të Shqipërisë, e cila ishte asokohe në prag të martesës me Mbretin Zog.

Sigurisht, për këtë rast të veçantë, nevojitej një fustan nusërie unik dhe kryeqyteti francez ishte destinacioni ideal për të plotësuar dëshirën e saj.

Në vijim, do të gjeni shkrimin e plotë të gazetës, sjellë në shqip nga Aurenc Bebja:

Moda pariziane e ka bindur mbretëreshën e ardhshme të Shqipërisë

Brenda disa ditëve, Kontesha Geraldinë Apponyi do të bëhet mbretëreshë e Shqipërisë.

Deri tani, ajo e kishte për zakon të vishej shumë sportive dhe porosiste veshjet e saj në Budapest.
Por e kuptojmë që veshja e dasmës së një mbretëreshe është çështje më delikate. Kontesha Geraldinë i është referuar për këtë stilit parizian.

Fustani i saj do të jetë prej sateni të bardhë, i zbukuruar me gurë të çmuar, perla dhe qëndisje prej argjendi mbi të gjithë pjesën e sipërme, e cila do t’i përshtatet deri në bel. Fundi do të jetë shumë i gjerë dhe i gjatë, i prerë (i hapur) në pjesën e përparme që të dallohet një tjetër fund më i shkurtër dhe më i ngushtë.

Një vello sateni e bardhë, e stolisur me qëndisje prej argjendi do të fiksohet në supe dhe bel.
Pra, ky fustan u bë në Paris ndërsa kontesha gjendej në Tiranë.

Një ekip i posaçëm u dërgua pranë saj tre javë më parë me “copat për fustan”. Gjatë tetë ditëve, pasi kontesha zgjodhi në mesin e modeleve të dizajnuara posaçërisht për të, ajo i provoi ato. Fustani, i bërë këtu sipas atyre copave, nuk do të ketë fare nevojë të provohet para ceremonisë.

Kuptohet se diçka e tillë aq e çmuar nuk mund t’u besohet disa njerëzve të zakonshëm. Princeshat Maxhide, Ruhije dhe Myzejen, motrat e mbretit Zog, do të marrin për në Tiranë fustanin e nusërisë të mbretëreshës së ardhshme në valixhet që ata kanë mbushur me tualetet e tyre, të porositura gjithashtu në Paris.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤