Sfoljatë me karkaleca dhe pesto borziloku

IMG_3102Përbërësit:

  • 1 petë sfoljatë
  • 1 dorë karkaleca, rreth 15 copë
  • 2-3 lugë pesto borziloku
  • një dorë domate të vogla
  • disa degë trumëza
  • kripë dhe piper i zi
  • 1 lugë parmixhano i grirë
  • 1 e verdhë veze
  • 1 lugë qumësht

Përgatitja:

Shtroni petën sfoljatë dhe ndajeni në 6 katrorë.

Mesin e saj shpojeni me pirun duke lënë një hapësirë  të vogël anëve. Mesin lyejeni me pak pesto, vendosi sipër pestos karkalecat e pastruara, domatet e prera, shtoni pak kripë, piper, djathë të grirë dhe gjethe trumëze. Rrihni të verdhën e vezëve me qumështin dhe me penelin e kuzhinës lyeni anët e sfoljatit.

Piqeni sobën e nxehur më parë në 200°C për 20 minuta.

Shërbejeni si antipastë ose për aperitivin tuaj të pasdites.

Burimi: Adda’s All

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤