Qyteti i harruar ilir befason të huajt: Ja çfarë është zbuluar në Shqipëri…

View Gallery
4 Photos
Qyteti i harruar ilir befason të huajt: Ja çfarë është zbuluar në Shqipëri…
basania1

Qyteti i harruar ilir befason të huajt: Ja çfarë është zbuluar në Shqipëri…
basania2

Qyteti i harruar ilir befason të huajt: Ja çfarë është zbuluar në Shqipëri…
basania3

Qyteti i harruar ilir befason të huajt: Ja çfarë është zbuluar në Shqipëri…
basania4

Mediat e huaja po i bëjnë jehonë një zbulimi të rëndësishëm arkeologjik në Shqipëri. Një perlë duket se do i shtohet trashëgimisë shqiptare.

Sipas revistës së njohur “Archeology”, në Shqipëri është zbuluar një qytet i humbur ilir.

Zbulimi është bërë nga arkeologët polakë në veriperëndim të Shqipërisë.

Qyteti 2-mijë vjeçar mendohet se është Basania, që është përshkruar nga historiani romak, Livi, gjatë diskutimeve të betejave të Gentit, mbretit të fundit të Ilirisë.

Deri më tani janë zbuluar portat e qytetit, dy bastione dhe mure të gjera prej guri.

Po ashtu janë zbuluar edhe monedha dhe qeramika pranë mureve, që datojnë në shekullin e katërt Para Krishtit.

Arkeologët thonë se qyteti është harruar pas disfatës me romakët, pasi nuk dihet se përse nuk është përmendur në shkrimet e mëvonshme.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤