Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës

View Gallery
21 Photos
Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
2011-04-09-11-albania-080a1

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
5376_129022902416_128253052416_2250058_1110006_n

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
68495037-mewqb9ob-albania2006_p1030006

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
68495421-mhcflxhi-albania2006_pict3991

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
1391856832-onufri_foto-2

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
6021783494_dabdd27426_b

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
15796199490_8b826b109b_b

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
a310

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
alb120002

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
berat_-_gorica_bridge_by_pudelek

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
berat4

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
berati-bridge-all

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
berat-mangalemi

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
berxhamiabeqsmall

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
br-qytet-trinity-church

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
hyrja-ne-kalane-e-beratit

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
kalaja_e_beratit_8

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
muzeu-br

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
ottoman-houses_berati_albania

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
photo-balkans67

Qyteti i 1001 dritareve, Berati mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës
rivercurve-all-small

Berati është qytet me rreth 65.000 banorë dhe njëra nga dy bashkitë e Rrethit të Beratit që bën pjesë në Qarkun e Beratit.

Trojet e Beratit, sipas arkeologëve, kanë qenë të banuara nga njerëz të civilizuar që nga shekulli VII para erës sonë.

Berati tashmë renditet mes shtatë qyteteve më të bukura të Europës.

Ato nuk janë më pak të padenja sesa Parisi dhe Londra. Aventura europiane është e shumëllojshme. Dikush kërkon t’i ngjitet më këmbë kullës Eiffel, dikush të provojë pica pranë shatërvanit në Trevi apo dikush të prekë kapelet e rojave në Buckingham Palace. Dhe kjo nuk është një gjë e re.

“Por, Europa është e pasur edhe me qytete unike dhe historike. Larg qyteteve të mëdha, atje gjen autenticitet”,- ka shkruajtur kohë më parë faqja e njohur aziatike e turizmit “micetimes.asia.com”.

Shtatë qytetet e vogla më të bukur të Europës sipas kësaj faqeje janë Berati, Hora (Greqi), Kob (Irlandë), Portovenere (Itali), Uzes (Francë), Alesund (Norvegji) dhe Rovinj (Kroaci).

”Berati njihet si qyteti i një mbi një dritareve. Dritaret dhe qepenat e shtëpive të Mangalemit të lënë pa frymë. Ia vlen të ecësh më këmbë dhe të takosh banorët, të cilët jetojnë ende në muret mesjetare dhe t’u gëzohesh pamjeve të minareve dhe të kishave në luginën e Osumit”,- shkruan “micetimes.asia.com”.

”Kuzhina është e thjeshtë në Berat. Bli një shishe vere lokale, bukë të ngrohtë dhe eksploro qytetin e bukur.

Dhe nëse jeni me fat, ju do të mund të shihni edhe një ceremoni shqiptare dasme”,- përfundon kjo faqe.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤