Pse meshkujt tërhiqen nga femrat e shkurtra?

Si ka mundësi?

Sipas studimit të psikologut Gert Stulp në universitetin Groningen në Britani, meshkujt preferojnë më shumë femrat e shkurtra. Dhe kjo nuk është vetëm çështje shijesh, por lidhet edhe me gjenetikën, siç ka zbuluar studimi ku janë përfshirë 10.000 çifte angleze.

Femrat e shkurtra kërkojnë meshkuj të gjatë sepse ata përfaqësojnë sigurinë, një lloj niveli kulturor dhe një gjendje të mirë shëndetësore. Ndërsa në të kundërt, meshkujt preferojnë femrat e shkurtra sepse shohin tek to ëmbëlsi, dashuri dhe ndiejnë nevojën që t’u japin siguri.

Për më tepër, studimi përmend edhe një nivel më të lartë të estrogjenit (hormonit femëror) që gjendet tek femrat e shkurtra dhe jo tek ato të gjata.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤