Problemet financiare, shkaktari kryesor i divorceve

Paraja siç duket është shkaktari kryesor i ndarjes së çifteve të martuara.

E hëna e parë e vitit njihet edhe si “Dita e Divorcit” nga avokatët sepse rritet numri i njerëzve të cilët kërkojnë ta përfundojnë martesën si pasojë e stresit gjatë Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri.

Një anketim me mbi 2,000 britanikë nga firma ligjore ‘Slater & Gordon’ ka zbuluar se problemet financiare prijnë në listën e arsyeve se përse çiftet ndahen.

“Edhe pse është periudhë e lumtur për shumicën e njerëzve, ato lidhje të cilat veçse janë të ‘çara’ pritet të shkatërrohen krejtësisht nga stresi dhe shpenzimet e Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri”, thonë avokatët.

Një përqindje e madhe e të anketuarve kanë treguar se presionet financiare janë sfida kryesore në martesën e tyre, ndërsa 20 për qind e të anketuarve kanë treguar se fjalosen kryesisht për para.

Një në pesë njerëz nga të anketuarit e kanë fajësuar partnerin për brengat financiare, duke e akuzuar se shpenzon jashtëzakonisht shumë.

Figurat e vitit të kaluar, tregojnë se vetëm në Mbretërinë e Bashkuar janë shkurorëzuar 107,000 çifte – 5.8 për qind më shumë sesa viti paraprak.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤