Përralla “E bukura dhe bisha” u inspirua nga ky çift

View Gallery
3 Photos
Përralla “E bukura dhe bisha” u inspirua nga ky çift
prod-beauty-and-the-beast_1489841526-55581221489927753

Përralla “E bukura dhe bisha” u inspirua nga ky çift
ebukura_1489841557-87597581489927751

Përralla “E bukura dhe bisha” u inspirua nga ky çift
e-bukura-dhe-bisha

Përderisa po e priste në altar nusen e tij të bukur, Petrus Gonsalvus po përballej me nervat e tij.

Si shumë burra të shekullit 16’të, ai nuk e kishte parë kurrë gruan me të cilën do të martohej – dhe ky oborrtar francez kishte më shumë arsye për t’u brengosur.

Kur u hap dera e kishës, Petrus u kthye dhe shikoi nusen e tij. Ajo çfarë nusja e tij pa ia theu zemrën – një pamje horrori dhe paniku.

Për shkak se ajo po shikonte fytyrën e një personi i cili për të ishte një bishë – një përbindësh, një horror i natyrës, një krijesë mitike që thuhej se hante foshnje.

Catherine ia doli që ta kontrollonte terrorin e saj dhe u martua me këtë “krijesë të shëmtuar”, i mbuluar nga koka deri në këmbë me qime.

Për më tepër, ajo pa tek ky njeri diçka më shumë sesa vetëm pamjen dhe u dashurua në të. Ata kishin shtatë fëmijë dhe jetuan një jetë të lumtur për 45 vjet.

Ju duket i njohur ky çift? Kjo për shkak se Petrus dhe Catherine inspiruan një nga përrallat më të famshme – E bukura dhe bisha.

Autori francez Gabrielle-Suzanne de Villeneuve shkroi “La Belle et la Bete” më 1740 dhe miliona njerëz tani do ta shikojnë Emma Watson dhe Dan Stevens duke e risjellë në jetë fabulën në një film të fundit nga Disney.

Por mesazhi i vërtetë i këtij filmi është morali – se bukuria e njeriut ndodhet brenda tij thellë në shpirt.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤