Nëse jeni fëmija i parë, me siguri jeni më e mençura

Duke i konfirmuar edhe konstatimet e mëhershme, hulumtuesit kanë vërtetuar se fëmija i parë është më inteligjenti.

Ekonomistët nga Universiteti i Edinburghit thonë se fëmijët e parë janë më të avancuar në inteligjencë sesa motrat dhe vëllezërit e tyre, e kjo sepse kanë më shumë stimulim nga prindërit.

Studimi i ka analizuar të dhënat e 5,000 fëmijëve – të cilëve u ishte kërkuar të kryejnë teste të ndryshme çdo dy vite.

Rezultatet kishin treguar se fëmijët e parë kishin shënuar pikë më të larta në teste të inteligjencës qysh në moshë të hershme.

Vlen të ceket se studimet e mëhershme gjithashtu kanë treguar se fëmijët e parë priren të jenë më të suksesshëm në jetë.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤