Ndotja e ajrit, ja si ndikon tek shëndeti i femrave adoleshente

Ndotja e ajrit shkakton vonesa tek vajzat adoleshente për fillimin e ciklit të tyre menstrual, ka thënë një studim i parë i këtij lloji.

Ekspozimi ndaj grimcave të pezulluara (TSP), të cilat janë grimca që qarkullojnë në ajër, gjatë viteve të adoleshencës së vajzave gjithashtu ka gjasa t’i bëjnë ciklet e tyre menstruale më të parregullta, ka gjetur ky studim.

TSP, që përbehet kryesisht nga shkarkimi i automjeteve dhe tymi i djegies së qymyrit, mendohet të pengojë prodhimin e hormoneve në trupin e njerëzve.

Në femra, kjo mund të shkaktojë sasi të tepruara të hormoneve seksuale mashkullore, të tilla si testosteroni, të cilat sipas studiuesve mund të vonojnë ose ndikojnë në çrregullimin e periudhave të vajzave.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤