Mos ngisni makinën në këto vende Evropiane!

847879_orig

Pjesa më e madhe e Evropës mund të dojë ta paraqesë veten në botë si një kontinent të bashkuar, por kur është fjala për ngarje, vështirë se mund të jetë ndryshe.

Të dhëna të reja të mbledhura nga Komisioni Evropian tregojnë se cilat vende shoferët duhet shmangur dhe ku ata mund të jenë më të sigurtë.

Malta 26
Suedia 27
Hollanda 28
Britania 29
Danimarka 30
Spanja 36
Irlanda 36
Gjermania 43
Finlanda 48
Estonia 50
Sllovakia 51
Franca 54
Italia 56
Austria 56
Luksemburgu 58
Sllovenia 58
Portugalia 60
Hungaria 66
Korpusi 66
Belgjika 67
Republika Ceke 70
Greqia 74
Polonia 77
Kroacia 82
Lituania 82
Letonia 94
Bullgaria 95
Romania 95

Rreziku i lidhur me ngarjen është më e ulët në Maltë, ku 26 prej 1 milion banorë kanë vdekur në aksidentet e trafikut të lidhura në vitin 2015. Në Rumani dhe Bullgari, më shumë se tre herë më shumë njerëz pësuan lëndime fatale. Në përgjithësi, shumica e vendeve ku lëvizja është më e rrezikshme janë të vendosura në Evropën Lindore apo Juglindore. Megjithatë, disa vende të Europës Perëndimore, si Belgjikë, Portugali dhe Austri, janë gjithashtu ndër më të këqijat sipas rendit.

Komisioni E.U. gjithashtu vuri në dukje se rreth tre të katërtat e viktimave janë meshkuj – një model që është vërejtur në të gjitha shtetet anëtare.

Infrastruktura rrugore dhe investimet e sigurisë mund të jenë faktorët më të rëndësishëm. Shumë vende të Evropës Lindore kanë mbetur prapa në këtë drejtim – me shumë prej tyre duke u mbështetur në Financimin E.U. për të zgjeruar rrjetet e tyre në rrugë.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤