Mjetet efikase natyrore kundër humbjes së flokëve

Megjithëse rritja e flokëve dhe prishja shkojnë së bashku, humbja e flokëve varet shumë nga stresi dhe gjenet e përditshme. Nëse keni një problem të tillë, duhet të dini se ka metoda që lehtësojnë ose parandalojnë këtë fenomen.

Aloe Vera është një agjent shumë efektiv për reduktimin e flokëve. Ajo luan një rol të rëndësishëm në balancën e pH dhe stimulon rritjen e flokëve.

Ndani pulpën nga gjethja dhe fshini flokët tuaj. Bëni këtë për 20 minuta dhe pastaj shpëlani flokët tuaj. Trajtojeni këtë dy herë në javë.

Bima indiane neem është e njohur për vetitë antibakteriale, përmirëson qarkullimin e gjakut dhe eliminon bakteret nga flokët.

Merrni disa gjethe të bimës dhe zini në ujë derisa niveli i ujit të arrijë gjysmën. Përzierjen lini të ftohet dhe lani flokët tuaj. Mjafton të lani flokët tuaj një herë në javë në një mënyrë të tillë që të vëreni rezultatet dhe të mbroheni nga rënia e flokëve.

Çaji jeshil është gjithashtu efektiv në luftimin e humbjes së flokëve. Ky çaj stimulon folikulat e flokut dhe promovon rritjen e tyre. Vendosni tri qese të çajit të gjelbër në tri gota me ujë të zier, dhe kur uji të ftohet, lani flokët me të. Përsëriteni procedurën dy herë në javë dhe ndaloni humbjen e flokëve.

Patatet janë perime të shijshme, por pak njerëz e dinë se janë të dobishme për flokët. Mungesa e kaliumit në trup çon në humbjen e flokëve dhe patatja kompenson këtë mangësi. Prini patatet dhe bëni pire për të fituar lëngun. Shtojini një lugë supe me mjaltë në lëng dhe vendoseni në flokë. Mbani përzierjen në kokë për 15 minuta, pastaj shpëlani flokët.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤