Misteri 5000 vjeçar, arkeologët kinezë zbulojnë varret e lashta

Arkeologët në Kinë kanë zbuluar varret e lashta 5000 vjeçare me burra që rreth 2 metra të gjatë.

Zbulumi i skeleteve të njerëzve jashtëzakonisht shumë të gjatë dhe të fortë, u bë në fshatin fshatin Jiaojia.

Misteri 1

Picture 1 of 6

Arkeologët filluan gërmimin e 104 shtëpive të rrënuara dhe 205 varreve në vitin 2016.

“Njerëzit në atë kohë konsumonin ushqime të ndryshme dhe shumë të pasura ndaj kishin fizik të ndryshë,”-është shprehur Fang Hui nga Universiteti i Historisë dhe Kulturës në Shandong

Mendohet se burrat më të gjatë, të gjendur në varre të mëdha, kishin status të lartë. Gjatësia e tyre lidhet me mundësinë e tyre për të blerë ushqim më të mira.

Arkeologët gjetën dëmtime në kokë dhe kockat e këmbëve të disa prej trupave që mendohet të jenë shkaktuar nga betejat e pushtetit midis njerëzve të rangut të lartë.

“Studimi dhe gërmimi i mëtejshëm është i një rëndësie të madhe për të kuptuar origjinën e kulturës në Kinën lindore”.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤