Mirush Kabashi ngjitet në skenën e Gjenevës me monodramën “Apologjia e vërtetë e Sokrartit”.

View Gallery
4 Photos
Mirush Kabashi ngjitet në skenën e Gjenevës me monodramën “Apologjia e vërtetë e Sokrartit”.
dsc04714-e1461517622393

Mirush Kabashi ngjitet në skenën e Gjenevës me monodramën “Apologjia e vërtetë e Sokrartit”.
hqdefault-1

Mirush Kabashi ngjitet në skenën e Gjenevës me monodramën “Apologjia e vërtetë e Sokrartit”.
1645243-1

Mirush Kabashi ngjitet në skenën e Gjenevës me monodramën “Apologjia e vërtetë e Sokrartit”.
hqdefault-2

Aktori i njohur shqiptar, Mirush Kabashi, do të ngjitet në skenën e Gjenevës me “Apologjinë e vërtetë të Sokrartit”.

Shfaqja do të jetë në Theatre Salle Centrale Madeleine, ditën e shtunë në orën 20.00.

Monodrama e njohur, një pjesë e autorit grek Kostas Varnalis, është më e shquara e aktorit të shqiptar, dhe do të shfaqet me 8 të këtij muaji. “Monodrama do të luhet në gjuhën shqipe, por me përkthim frëngjisht. Kabashi, me këtë shfaqje ka qenë mysafir në shumë skena botërore dhe kudo e ka prezantuar me sukses teatrin shqiptar”, raportojnë mediat shqiptare të mërkurën. Sipas tyre, shfaqjen e mundëson komuniteti shqiptar i këtij qyteti.

Aktori i mirënjohur shqiptar Mirush Kabashi ka lënë gjurmë me rolet e tij në një mori dramash dhe filmash artistikë, por një galerinë e personazheve Sokrati zë një vend kryesor. Me këtë monodramë ai ka fituar çmimin ndërkombëtar “Sfinksi i Artë” dhe madje në fund të njërës prej shfaqjeve të shumta të kësaj pjese dramatike ai u dekorua nga presidenti i Shqipërisë me titullin “Mjeshtër i Madh”

 

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤