“Menopauza” duhet të diskutohet më shumë në vende të punës

Punonjësit duket të bëjnë më shumë për të “normalizuar bisedën” rreth menopauzës në vendet e tyre të punës.

Këto komente vijnë pas një anketimi të BBC-së, të gjeturat e të cilit tregojnë se 70% e respodentëve nuk u kanë treguar shefave të tyre që po i përjetojnë simptomat e menopauzës.

Disa kompani kanë sjellë politika specifike për menopauzën, për të cilat ekspertët kanë thënë që mund të ngelet një temë tabu.

Menopauza është periudhë kur grave u ndalon cikli menstrual dhe nuk është e aftë që të ngelet shtatzënë përderisa niveli i oestrogen fillon të bie.

Zakonisht prekë gratë nga mosha 45-55 vjeç dhe përfshinë simptoma si lodhje, gjumë i parehatshëm, nxehtësi dhe ankth.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤