Melania Trump në gjurmët e Michelle, mbjell kopshtin e Shtëpisë së Bardhë

Melania Trump bëri hapin a saj të parë në kopshtin me perime të Shtëpisë së Bardhë, një iniciativë e ndërmarrë nga ish-Zonja e Parë Michelle Obama.

Melania 1

Picture 1 of 12

E veshur me këmishë me kuadrate të stilit skocez, xhinse, atlete dhe e pajisur me doreza të kuqe prej kopshtari, bashkëshortja e presidentit amerikan mbolli dhe mblodhi perime së bashku me një grup vajzash dhe djemsh 11-12 vjeçarë.

“Faleminderit që erdhët për të më ndihmuar të mbledh perimet (rukola, lulelakra,panxharë, rrepa, karrota, spinaq), u tha ajo vizitorëve të vegjël.

Në kulmin e luftës kundër obezitetit tek femijët (një nga sfidat e mëdha të shëndetit në SHBA), në fillim të zbatimit të projektit të saj, Michelle Obama la këtë shënim në një gur : “Kopësht me perime i Shtëpisë së Bardhë, i krijuar në vitin 2009 nga Zonja e Parë Michelle Obama me shpresën për të nxitur zhvillimin e një vendi më të shëndetshëm për fëmijët tanë”.

Melania Trump e vlerësoi këtë iniciativë, në një komunikatë të publikuar pak pas vizitës së saj, “që u jep mundësinë fëmijëve të mësojnë në ajër të pastër se sa e rëndësishme është të kunsumojnë produkte të mira për shëndetin e tyre, ndërkohë që vizitojnë Shtëpinë e Bardhë dhe mësojnë historinë e saj”.

Ky është kopshti i parë i mbjellë në lëndinën e Shtëpisë së Bardhë që nga viti 1943, kur Eleanor Roosevelt mbolli të ashtuquajturin “Victory garden”, për të nxitur përdorimin e kopshteve të luftës nga qytetarët amerikanë në periudha të mungesës ushqimore.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤