Kadare jo i kënaqur me rikonstruksionin e shtëpisë së tij në Gjirokastër

kadare2

Kadareja nuk e njeh më shtëpinë e tij, pas rikonstruksionit të bërë nga Bashkia e Gjirokastrës. Ajo çfarë ka parë Kadareja nga banesa e tij tre katëshe në lagjen “Palorto”, nuk i përngjante aspak strukturës origjinale të godinës ku u lind dhe u rrit.

kadare-626x380

Ndonëse nuk ka pranuar fare të japë opinion për interesin e treguar nga mediat e pranishme, u duk qartë se shkrimtari Kadare, nuk i ka pëlqyer aspak ndërhyrjet që ka bërë Bashkia e Gjirokastrës në godinë.

Ismail-Kadare_porret-ne-gur-640x360-1

Shenjat e pakënaqësisë së Kadaresë janë shfaqur dukshëm në fytyrën e tij e cila ka treguar se nuk i pëlqente aspak ndërkohë që nuk i ka bërë përshtypje kjo gjë kryetares së Bashkisë, Zamira Rami, e cila përgjatë gjithë kohës, qeshte dhe mbante në dorë, xhaketën e Kadaresë.

13219705_10209733320679243_507327141_n

Kadare ka ardhur në banesë, i shoqëruar nga Muntaz Dhrami, bashkëshortja e tij dhe miq ndërkohë që në mënyrë simbolike, i’u dhurua celësi i shtëpisë që vetë Kadare, i’a ka falur shtetit për t’a shndërruar në një qendër të rekreativitetit kulturor.

13235990_10209733320879248_505374694_n

Në shëtitjen që ka bërë Kadare së bashku me zonjën e tij në dhomat e banesës, ai ka shprehur pakënaqësinë për ndërhyrjet që janë kryer nga Bashkia e Gjirokastrës si për shkallët të cilat janë të drunjta ndërkohë që në versionin origjinal ato ka qenë të gurta, si dhe elementë të tjerë të cilat nuk i janë përafruar aspak banesës së dikurshme e cila u shkrumbua nga një zjarr i rastësishëm nëntorin e vitit 1999.

12642499_1680757662197633_8606294146236985070_n-1

maxresdefault

Kadare, më pas, është takuar me një grup studiuesish dhe përkthyesish të huaj që janë marrë me përkthimet e veprave të tij, takim ky që është organizuar pa praninë e mediave.

1A71FCF8-5BF5-4A3C-B41B-91C06DEA2811_w987_r1_s (1)

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CLOSE
CLOSE
logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤