Ka shpresë për këdo!!! Zbulohet metoda e lëvizjes për personat e paralizuar

paralizuar

Disa shkencëtarë nga Universiteti i Seoul kanë krijuar një dorezë roboti për ti siguruar lëvizjen e dorës personave të paralizuar. Mënyra e përdorimit është shumë e thjeshtë, pasi mjafton që të vendoset në dorë dhe gishtat mund të lëvizin normalisht.

Doreza, e quajtur ‘Exo-glove poly’ i ndihmon këta persona me aftësi të kufizuara të kryejnë shumë veprime që nuk mund ti kryenin përpara. Pajisja, e provuar te një djali i paralizuar, Gëan-Hoon Jung tregon se është i thjeshtë në përdorim, si dhe mund të lahet cdo ditë me ujë pa e humbur vlerën. Mendohet se doreza do të dalë në shitje në fund të vitit 2017, por nuk është bërë akoma e ditur nëse kostoja do të jetë e lartë.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤