Jeton Kelmendi shpallet poeti i vitit 2016

auto_jeton-kelmendi-840x4201484661807

Shkrimtari dhe publicisti Jeton Kelmendi, është zgjedhur poeti i vitit 2016, nga Fondacioni kulturor Softly.

Ky fondacion me një juri ndërkombëtare vendosi që ta shpall poetin Jeton Kelmendi, si poetin e vitit 2016. Me këtë rast, poeti Kelmendi, ka falënderuar jurinë dhe fondacionin, ndërsa ka shprehur kënaqësinë e tij, Letërsia Shqipe ka arritur këto përmasa.

Ndërkaq, në ueb faqen e Fondacionit Soflay Inc, thuhet se ky fondacion ka nderin për të ndarë vendimin përfundimtar të konkursit: Poet i Vitit. “Ne e vlerësojmë shumë kontributin e të gjithë poetëve pjesëmarrës në këtë ngjarje. Ne sinqerisht falënderojmë jurinë ndërkombëtare, për punën e vështirë në një konkurs të cilësisë. Juria ka vendosur që poeti i vitit 2016 të jetë, Jeton Kelmendi (Shqipëri)”, thuhet në njoftim.

Juria i ka uruar Kelmendit një vit të mbarë si ambasador i letrave ndërkombëtare . Anëtarët e jurisë ishin: Anna Fletcher (Mbretwria e Bashkuar), Fernando José Martínez (Meksikë), George Onsy (Egjipt) Luz María López (Puerto Rico), Monsif Beroual (Marok).

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤