Jackie Kennedy, First Lady më e bukur dhe më fatkeqe…

JACKIE-KENNEDY-portrait

Jacqueline Lee Bouvier Kennedy, lindur më 28 Korrik 1929, ishte bashkëshortja e Presidentit të 35-të të Shteteve të Bashkuara të Amerikës gjatë presidencës së John F. Kennedy, nga viti 1961 deri në vrasjen e tij në vitin 1963.

Jackie ishte vajza e John Vernou Bouvier III dhe Janet Lee Bouvier.

Në vitin 1951 ajo u diplomua në literaturë franceze nga George Washington University dhe filloi punë në Washington Times-Herald si fotografe. Në vitin 1952 u njoh me Kongresmenin John F. Kennedy në një mbrëmje. Shumë shpejt më pas John u zgjodh në Senat dhe çifti u martua po atë vit. Ata patën 4 fëmijë së bashku.

Jackie si first lady pati një ndikim të jashtëzakonshëm në mbështetje të John, veçanërisht në ridekorimin e Shtëpisë së Bardhë. Ajo ishte bashkë me John në makinë në datën 22 Nëntor 1963 në Dallas, Texas, kur John F. Kennedy u qëllua për vdekje.

1280px-John_F._Kennedy_Inaugural_Ball,_20_January_1961

Jackie u bë symbol i forcës për një komb të traumatizuar pas vrasjes së figurës më energjike politike të vendit, Presidentit John F. Kennedy.

1024px-Kennedys_arrive_at_Dallas_11-22-63

article-0-1AABF1C500000578-880_634x811

e641180fe9b979d8b9a7e43fec0f162a

jackie_kennedy-2

kennedys0002

ImageProxy

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤