Helena Kadare vlerësohet në Kosovë me Medaljen e Meritave dhe Hartën e Kosovës

View Gallery
4 Photos
Helena Kadare vlerësohet në Kosovë me Medaljen e Meritave dhe Hartën e Kosovës
helena-kadare

Helena Kadare vlerësohet në Kosovë me Medaljen e Meritave dhe Hartën e Kosovës
helena-kadare

Helena Kadare vlerësohet në Kosovë me Medaljen e Meritave dhe Hartën e Kosovës
helena-kadare-2

Helena Kadare vlerësohet në Kosovë me Medaljen e Meritave dhe Hartën e Kosovës
helena

Shkrimtarja e njohur, Helena Kadare u vlerësua në Kosovë nga krerët më të lartë të shtetit për kontributin e saj në letrat shqipe.

Presidenti Hashim Thaçi e dekoroi atë me Medaljen Presidenciale të Meritave.

“Helena Kadare, për kontributin e dhënë në pasurimin e letërsisë shqipe u dekurua e nga presidenti Hashim Thaci me Medaljen Presidenciale të Meritave,” bëri të ditur zyra e shtypit.

“Në kujtimet dhe publicistikën e saj, vend të veçantë gjithmonë ka zënë dashuria ndaj Kosovës. Fryma oksidentale e familjes Kadare është një vlerë e veçantë e kulturës sonë,” tha Thaci

Kurse kryeministri Ramush Haradinaj i dhuroi Helena Kadaresë Hartën e Kosoves me motivacionin: “Duke çmuar lart kontributin e shkëlqyer tuaj dhe të bashkëshortit tuaj, shkrimtarit tonë të madh Ismail Kadare, për të shprehur mirënjohjen time dhe të Qeverisë së Kosovës”.

Helena Kadare u shoqërua në këto takime të nivelit të lartë nga studiuesja e letërsisë, drejtoresha e UET-Press, Alda Bardhyli.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤