Harrojeni palestrën: Ushtrimi për stomak të rrafshët i cili zëvendëson 1.000 ushtrime të stomakut!

View Gallery
2 Photos
Harrojeni palestrën: Ushtrimi për stomak të rrafshët i cili zëvendëson 1.000 ushtrime të stomakut!
auto_p-3-780x4391490432837

Harrojeni palestrën: Ushtrimi për stomak të rrafshët i cili zëvendëson 1.000 ushtrime të stomakut!
auto_p11490432835

Ekspertët e fitnesit kanë gjetur zgjidhjen në formë të ushtrimeve statike të cilat, siç thonë ata, zëvendësojnë madje 1.000 ushtrime të muskujve të stomakut.

Fjala është për të ashtuquajturën “dërrasë (plank), në të cilën trupi ju bëhet i rrafshët sikur dërrasa, ndërkaq e gjithë pesha bartet në shuplaka dhe në gishta të këmbëve.

Trupi nuk bën të lëvizet. Rezistenca është rruga deri te stomaku i rrafshët dhe i fortë, mirëpo edhe deri te shpina e fortë pa dhembje, sepse muskujt e fortë të stomakut i ofrojnë mbështetje kurrizit.

Shpina patjetër duhet të jetë e drejtë dhe e tendosur. Tendosni edhe stomakun, mbështetuni në bërryla apo në shuplaka (varianti më i vështirë), si edhe mbështetuni në gishta të këmbëve.

Përpiquni që në vazhdimësi në këtë pozitë të qëndroni së paku 60 sekonda.

Nëse këtë ushtrim e bëni disa herë në javë, deri në 10 minuta, do të arrini rezultate më të mira se sa të keni bërë 1.000 ushtrime të stomakut.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤