Gratë po humbasin dëshirën seksuale thotë hulumtimi i fundit

Gratë, me sa duket, po humbin gjithnjë e më shumë interes në seks.

Kështu raporton Shoqata e Këshillimit Seksual në Britani, ndërsa thekson se rreth një e treta e grave para menopauzës dhe gjysma e grave të moshuara raportojnë probleme seksuale, me mungesën e dëshirës një shkak kryesor.

Një studim i publikuar kohët e fundit në revistën BMJ Open zbuloi se më shumë se një e treta e 5.000 grave të moshës ndërmjet 16-74 të anketuar thanë se kishin humbur interesin për seks për tre muaj ose më shumë gjatë vitit të kaluar.

Dhe pothuajse dy të tretat e këtyre grave thanë se gjetën mungesën e dëshirës seksuale të dëshpërimit.

Ky nuk është një problem unik për gratë – rreth një në pesë meshkuj përjetojnë epsh të ulët në një moment, por ata definitivisht kanë përparësi kur bëhet fjalë për trajtimet.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤