Gjërat që jua dëmtojnë rininë dhe bukurinë

Ne themi, “Shtëpi e ëmbla shtëpi”, por nuk mund ta imagjinojmë dot se kjo shtëpi mund të përmbajë objekte që na bëjnë të plakemi më shpejt dhe në këtë mënyrë na dëmton rininë dhe bukurinë.

Sa më shpejt që t’i gjeni dhe eliminoni këto objekte, aq më mirë do të jetë për ju që të mund ta shijoni një trup rinor dhe një lëkurë të butë.

Sapuni

Shekulli 21 është shekulli i higjienës. Njerëzit janë të çmendur për kujdesin ndaj trupit të tyre të butë, të pastër dhe të këndshëm. Por, pastrimi i përditshëm i lëkurës me produktet e ndryshme mund të shkaktojë që mbrojtja natyrale e lëkurës të hiqet. Kjo mbrojtje na kursen nga bakteret dhe madje parandalon plakjen e parakohshme të lëkurës.

Zgjidhja: lexoni gjithmonë etiketat përbërëse të sapunit tuaj ose të xhelit të dushit. Dhe, ende rekomandohet të shmanget larja e përditshme e fytyrës me produkte të ndryshme pastrimi.

Jastëku

Shumica e njerëzve zgjedhin jastëkë nga pambuku sepse janë shumë të lirë, nuk rrëshqasin dhe janë të lehtë për t’u pastruar.

Por jastëkët e bërë nga këto materiale mund të jenë të dëmshëm për njerëzit që kujdesen për pamjen e tyre. Kjo është kryesisht për njerëzit që duan të flenë në krah ose në stomak. Pambuku i trashë mund ta rrisë rrezikun e rrudhave në lëkurë. Gjithashtu, këto materiale janë një mjedis i mirë për rritjen e baktereve.

Zgjidhja: zëvendësoni pambukun me mëndafsh. Mëndafshi është më i shtrenjtë, por ka shumë përparësi: është i qëndrueshëm dhe nuk shkakton rrudha në lëkurë sepse është i butë dhe e parandalon rritjen e baktereve.

Ngrohja qendrore dhe kondicionerët

Aq më i ftohtë që është ajri jashtë, aq më pak ka lagështi. Kur ftohet brenda, ajri nxehet, por sasia e avullit të ujit nuk rritet. Kështu ajri në shtëpi bëhet i thatë, ndërkaq lëkura dhe mukoza janë të parat që e pësojnë. Fytyra dhe trupi ynë bëhen shumë të ndjeshme, fillojnë të kruhemi, etj.

Zgjidhja: përdorni hidratues të ajrit, blini disa krem ??ultra-hidratues, dhe gjithmonë mbani një sprej me ujë termal.

Sytjenat

Gjinjtë e fortë ndërlidhen me rini. Ekziston një teori që thotë se sytjenat e ‘luftojnë gravitetin’ dhe i mbajnë gjinjtë lart. Por nuk ka asnjë justifikim shkencor për këtë teori. Ekziston gjithashtu një teori e kundërt që thotë se sytjenat i bëjnë muskujt e gjoksit të dobët. Dhe kjo është vërtetuar shkencërish.

Zgjidhja: vishni sytjena vetëm nëse është e nevojshme ose mos i veshni fare.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤