Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë

View Gallery
30 Photos
Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
Halloween-7-6

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
halloween-pumpkin-on-a-wooden-table_1048-3118

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
wall-halloween-spider-web-decoration

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
sweet-halloween-decoration-ghosts-paper-cuts-cheap-holiday-decor

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
spider-web-halloween-decorations-l-6eebc4b29a44b2b5

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
scary-halloween-decorations-diy-543601cc2a17e

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
paper-mice-halloween-decorations

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
outdoor-halloween-decorations-27

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
outdoor-halloween-decorations-2

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
original_layla-palmer-halloween-gauze-ghost-beauty_s3x4-jpg-rend-hgtvcom-1280-1707

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
o-halloween-party-facebook

Candy Apples at a Halloween Party

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
loralee-lewis-for-babiekins-magazine-halloween-party-4

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
landscape-1466805162-halloween-decorations

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
hanging-bats-halloween-decoration

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
halloweendecor-partyfavors-031616

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
halloween-decorations-you-can-make-in-10-minutes-7

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
halloween-decorations-you-can-make-in-10-minutes-3

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
halloween-decorations-14

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
halloween-decorations

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
halloweeen-decorations-images

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
gallery-1468955774-outdoor-halloween-decorations-4

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
easy-halloween-decorations-diy

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
creepy-halloween-decor-spider-sacs

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
ci-brittni-melhoff_halloween-ghosts-in-tree_h-jpg-rend-hgtvcom-966-725

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
312724-halloween-rope-light1

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
90-cool-outdoor-halloween-decorating-ideas-25

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
awesome-outdoor-halloween-party-ideas-19-554x415

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
16-creative-halloween-door-decor-homebnc

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
10-tech-themed-halloween-house-designs-for-geeky-families_5

Festa e importuar e Halloween, shpenzimet e “frikshme” në Tiranë
05-diy-halloween-crafts-terrarium-fsl

Halloween është një festë traditë e amerikanëve, e cila ndonëse pa asnjë kontekst historik apo kulturor, filloi të praktikohej edhe në vendin tonë. Prej disa vitesh tashmë, ditët e fundit të tetorit të shumta janë bizneset që kanë ndryshuar vitrinat apo shërbimet e tyre, duke iu bashkuar kësaj tematike.

Sa i përket shitjeve me pakicë, kanë nisur që më herët të furnizohen me artikuj të kësaj feste. Sipas shitësve në Tregun çam në Tiranë, brenda 10 viteve ka ndryshuar shumë përshtatja me këtë festë. Sipas tyre, n.q.s para 10 viteve në dyqan merrnin ndonjë maskë në veçanti ose më pak artikuj, tashmë gama është zgjeruar.

Sipas shitësve me pakicë, edhe në dyqane të tjera në kreyqytet, duke përfshirë edhe dyqanet e lodrave për fëmijë, kërkesat më të mëdha vijnë nga fëmijët. Sipas tyre, kjo ndodh sepse shkollat apo kopshtet organizojnë festa me këtë tematike, për të cilën nevojiten artikuj të tillë. Edhe përfaqësues nga Jumbo, tregojnë se ndër vite kërkesa për produkte të tilla ka qenë në rritje dhe gama që ofrohet këtë vit në dyqan ka qenë më e larta e çdo viti. Edhe kërkesat janë dyfishuar, duke nisur nga veshje të një personazhi të caktuar, kapele, maska etj.

Një tjetër biznes që po ‘përfiton’ ekonomikisht nga kjo festë është ai i argëtimit. Dorjan Maknori, menaxher i “Lolipop” tregon për Monitor se ky është viti i 13 që organizojnë ‘party’ më këtë tematike dhe njëkohësisht, viti që ka pasur rezervimet më të larta. Këtë vit sipas tij, në përputhje me idenë e viteve të mëparshme, angazhohet një DJ i njohur, hyrja është gjithnjë e lirë, sepse festa funksionon me tavolina (në rastin e atyre VIP) ose me pije. Edhe për një pjesëmarrje të tillë, të rinjtë kryesisht që janë frekuentuesit, kanë një kod veshje të caktuar, si dhe make up me këtë tematikë. Pikërisht edhe make up artistët janë një tjetër kategori, që kanë fluks pune dhe prenotimesh për këtë ditë.

Sipas Federatës Kombëtare Amerikane të Shitjeve me Pakicë, vitin e shkuar, më shumë se 179 milionë amerikanë festuan Halloween, krahasuar me 171 milionë në vitin 2016. Halloween në SHBA njihet si festa më e madhe pas Krishtlindjeve dhe fitimet janë kolosale, sidomos në shitjet me pakicë./monitor

Sipas shifrave të Statista, për të rriturit, fëmijët apo kafshët e tyre, kostumet janë artikujt kryesorë për të cilët janë shpenzuar më shumë para nga amerikanët, rreth 3.14 miliardë dollarë në vitin 2016.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤