Femrat e zgjuara janë konsumuese të mëdha të alkoolit

Friends with wine

Femrat të cilat kanë kryer universitetin priren të konsumojnë më shumë alkool sesa femrat të cilat kanë ngecur në arsim, ka zbuluar studimi i ri.

Sipas tyre, femrat me diploma janë dyfish më të prira të konsumojnë alkool çdo ditë, ndërsa janë edhe më të prira të kenë probleme serioze me alkool. Një ndërlidhje e njëjtë mes arritjeve edukative dhe konsumimit të alkoolit është parë edhe te meshkujt, por fuqia e asaj lidhje është më pak e fortë.

Këto zbulime vijnë nga një studim i kryer në Shkollën Londineze të Ekonomisë, ku hulumtuesit i kanë monitoruar jetët e mijëra grave dhe meshkujve 39 vjeçarë, të gjithë të lindur në Britani gjatë të njëjtës javë të vitit 1970.

Raporti ka konkluduar: “Aq më të edukuara që janë gratë, aq më shumë priren të konsumojnë alkool në përditshmëri dhe të raportojnë probleme me alkoolizmin”.

Autorët e këtij raporti, Francesca Borgonovi dhe Maria Huerta, thonë se për këtë ka shumë shpjegime të mundshme, megjithatë rezultatet fillestare me të vërtetë që janë interesante.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤