Era Istrefi: Një Rihanna për Shqipërinë

1280-pap4akrf1fhs8s8grqa4932zj8bdxwz5ahnbwxnp

Era Istrefi , ylli i ri i popit në Prishtinë, kapërcen kufinjtë me zërin dhe bukurinë e saj.

era-3

Ylli i popit shqiptar Era Istrefi performon edhe në ShBA. Stili i saj personal e kapërcen atdheun e, edhe pse mund të duket si thjesht një yll tjetër i popit me përplasje kulturash, pamja e saj me qëndrueshmërinë dhe ekstremitetin, paraqet një person të ri të dedikuar të drejtës për t’u vetëshprehur në artin e saj. Me mijëra kudo lidhen jo vetëm me mesazhin e saj muzikor, por edhe me estetikën dhe stilin e veshjes.

5era

Qartësisht, stili i saj personal e kapërcen atdheun e saj, edhe pse mund të duket si thjesht një yll tjetër i popit me përplasje kulturash, pamja e saj me qëndrueshmërinë dhe ekstremitetin, lehtësisht paraqet një person të ri, krejt të dedikuar të drejtës së saj për t’u vetëshprehur në fytyrë të mediokritetit. Me mijëra kudo lidhen jo vetëm me mesazhin e saj muzikor, por edhe me estetikën, që ajo thotë vetëm si nga tregu i Prishtinës ashtu edhe nga internetit, një integrim i zgjuar i hireve klasike të Lindjes së Mesme në një sjellje klasike “nuk më plas fare” alla Rihanna. Shifrat nuk gënjejnë. Në llogarinë e saj të Instagramit “@strefie”, ka arritur mbi 61k fansa, pasi ajo publikoi videon e katërt. “Të jesh një yll popi në Kosovë të bën të ndihesh mirë, por të jesh një yll popi i gjuhës angleze, mund të jetë edhe më e mirë, sepse ke mundësinë për të reflektuar në shumë më shumë shpirtra. Shqiptarët janë pak më shumë gjykues, por ata do më njohin. Besoj do i kuptojnë qëllimet e mia të vërteta. Në fund të fundit, e shoh botën si një vend të vogël, të dashur”.

eras1-1024x1024

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤