Ellie-May Clark: “Përse nuk do të më shohë doktoresha mami!?”

Mamaja e një vajze vetëm 5 vjeç tha se vogëlushen e saj e dërguan në shtëpi që të vdiste, pavarësisht se po kalonte një atak astme.

Rasti në fjalë ka tronditur Anglinë.

Ellie-May Clark shkoi vetëm dhjetë minuta me vonesë për vizitë, por mjekja, Joanne Rowe, 54 vjeç, e ktheu mbrapsht për shkak të vonesës.

Ajo e dërgoi në shtëpi dhe as nuk e pa fare kartelën mjekësore.

Disa orë më vonë, vogëlushja ndërroi jetë.

Ellie-May ndërroi jetë teksa kishte rënë në gjumë.

Ekspertët mjeko-ligjorë thanë se ajo ndërroi jetë për shkaqe natyrore, pasi nuk iu ofrua trajtimi që do i shpëtonte jetën.

Çështja ka përfunduar në gjykatë, ndërsa mamaja e vajzës thotë se “duhet të jetoj gjithë jetën me faktin se vajza ime u dërgua që të vdesë në shtëpi nga mjekja, vetëm pse ishim pak minuta me vonesë”.

Ajo kujton dhe çfarë i tha vogëlushja e saj.

“Mami, përse nuk do të më shohë mjekja,” e kishte pyetur ajo.

Avokati i familjes tha se “sistemi e çoi vogëlushen drejt vdekjes”.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤