Dushi i shpeshtë, i dëmshëm për trupin e njeriut

Teksa shumë prej nesh e nisin një ditë të re si fillim duke bërë një dush dhe duke u freskuar kështu për një ditë të re, sipas një kërkimi kjo nuk është aq e mirë për trupin tonë.

Sipas kërkuesve në Qendrën Gjenetike Shkencore në Universitetin e Utah në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, dushi shumë i shpeshtë mund t’i dëmtojë mikrobakteret të dobishme të cilat jetojnë në trupin tonë. Këto mikroorganizma ndihmojnë trupin tonë për shkatërrimin e viruseve dhe baktereve të përditshme.

Studimi shton se njerëzit të cilët jetojnë në fshatra apo zona të largëta dhe nuk bëjnë dushe të shpeshta janë më të mbrojtur kundër shumë virueseve të ndryshme.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤