Danjela Peci nga Lezha, studentja për “Dizajn i Aplikuar dhe Modë” në UET

Studentja e parë, e regjistruar në një prej pesë diplomave profesionale që Universiteti Europian i Tiranës ofron, është Danjela Peci. Ajo vjen nga qyteti i Lezhës, sapo ka përfunduar gjimnazin dhe ka zgjedhur të studiojë “Dizajn i Aplikuar dhe Modë”. Danjela tregon se ka qenë pasioni i saj i madh për modën dhe stilimin që e ka shtyrë të bëjë këtë zgjedhje.

“Kam zgjedhur të studioj për Dizajn të Aplikuar dhe Modë sepse stilimi është pasioni im. Që në fëmijëri jam dalluar për talentin tim në vizatim. Gjithnjë më ka pëlqyer ta diferencoj veten nga të tjerët nëpërmjet një stili unik në veshje. Ndaj për mua kjo është zgjedhja ideale”.

Dëshira për të qenë një stiliste ka qenë gjithnjë pjesë e saj. Danjela tregon se që fëmijë e ka dashur këtë profesion, frymëzuar jo vetëm nga shtysa e saj e brendshme, por edhe përkrahja e miqve dhe të afërmve të saj për të ndjekur këtë rrugë.

“Moda ka qenë gjithmonë ëndërr e imja. Kam dashur të bëhem stiliste që fëmijë. Kushërira ime, e cila vazhdon këtë profesion në Itali, ka qenë frymëzim për mua. Por edhe miqtë dhe familja ime më kanë inkurajuar gjithmonë të ndjek këtë ëndërr. Kur pashë që ofrohej kjo mundësi aplikova menjëherë. Për më tepër UET më pëlqente shumë si universitet pasi kisha dëgjuar vlerësime shumë pozitive për të shokë dhe të afërm të mi që kanë qenë studentë atje”.

Ajo shprehet mjaft optimiste në lidhje me të ardhmen profesionale të saj.

“Kur erdhi momenti që duhet të zgjidhja, thashë ose do shkoj tek UET ose nuk do e vazhdoj shkollën fare, sepse kam dëshirë të vazhdoj vetëm për atë që më pëlqen. Ky është pasioni im, të cilin unë dua të shndërroj në profesion pas përfundimit të studimeve. Do të më pëlqente që në të ardhmen të hapja atelienë time të modës përse jo”.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤