Çiftet që u interesojnë gjërat materiale ndahen më shpejt

Nëse festat e veçanta i festoni me dhurata nga më të shtrenjtat, marrëdhënies tuaj shumë shpejt mund t’i vijë fundi, thotë një studim. Ky studim i mbajtur nga Universiteti i Birgham zbuloi se çiftet më materialiste ishin më pak të lumtur me martesën e tyre.

Profesorët e këtij studimi thanë se çiftet duhet të shmangin nga fokusimi tek gjërat materiale dhe të shpenzojnë më shumë kohë për marrëdhënien e tyre. Duke parë vetëm gjërat materiale do të bëjë që çiftet të mos shikojnë si prioritet komunikimin, konfliktet apo intimitetin. Të gjithë duhet të vlerësojnë më shumë sjelljet e partnerit/partneres për të forcuar më tej martesën.

CLOSE
CLOSE
logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤