Çiftet që debatojnë – më të lumtur

USA, New Jersey, Jersey City, Couple having argument

Shumica e njerëzve i shohin debatet si diçka negative.

Ata mendojnë se mosmarrëveshjet mund të shkaktojnë thyerje dhe të ndajnë dy persona.

Megjithatë, hulumtimet e fundit kanë treguar se çiftet që kanë debate më shpesh janë më të lumtur dhe kanë një lidhje më të shëndosh. Çiftet që argumentojnë rregullisht kuptojnë çfarë nënkupton angazhimi dhe se si ata mund të kanalizojnë energjinë e tyre për të ndihmuar personin tjetër të vlerësojë, dashurojë, dhe kuptojë ata.

Në vend që njerëzit të dënojnë këtë ide, është mirë që të përpiqen për të kuptuar se përse çiftet të cilët argumentojnë mund të mbajnë një marrëdhënie të shëndetshme dhe të ngushtë.

Kjo do të thotë që ju jeni të shqetësuar në lidhje me personin tjetër

Argumentet mund të na bëjnë emocionalisht më të ngarkuar dhe të tregojnë se sa shumë kemi kujdes. Nëse jeni të vërtetë rehat dhe të shqetësuar në lidhje me personin tjetër, transmetimi i mendimeve tuaja nuk do të shkatërrojnë marrëdhënien tuaj. Përkundrazi, ajo mund të sjellë forca të reja në marrëdhënien tuaj. Kur një argument është i shëndetshëm, ju mund të ndjeni se sa i shqetësuar është personi tjetër për ju.

Kjo do të thotë që marrëdhënia juaj është e gjallë

Askujt nuk i pëlqen një atmosferë e mërzitshme ku nuk ka intensitet dhe polemika. Disa drama mund të mbajë një marrëdhënie të gjallë dhe aktive. Ky lloj i dramës ju ekspozon energjinë e njëri-tjetrit. Argumente të tilla do të ju mbajnë zgjuar dhe vigjilent për paknaqësitë e personit tjetër, nevojat, dhe karakteristikat – diçka që ju mësoni të merreni me të dhe të përshtateni me kohë.

Kjo do të thotë që ju do të mësoni nga njëri-tjetri

Askush nuk duhet të struket larg nga të mësuarit dhe të përpiqet për të zbuluar një fije të re të mendimit ose të perspektivës për jetën. Kur ju argumentoni, ju do të mësoni nga njëri-tjetri dhe të shohim veten nga pikëpamja e një personi tjetër. Ju mund të shihni personin tjetër dhe njohuritë e tyre në formën e një debati të nxehtë, diçka që ju mund të mësoni.

Kjo do të thotë që ju jeni të vërtetë me njëri-tjetrin

Ju nuk jeni duke u shtirur kur ju argumentoni, pasi mosmarrëveshjet janë ekspresive. Ju mund të jeni autentik dhe të lejoni personin tjetër të ju pranojë ashtu si jeni- energjinë, mendimet dhe durimit.

Personi tjetër mund të ju shohë në situatat më të këqija dhe të gjejë një mënyrë për të ju vlerësuar ju gjithsesi.

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤