Brigitte Macron flet për hendekun e moshës mes saj dhe Presidentit Francez Emmanuel Macron

Edhe përpara se Emmanuel Macron të zgjidhej president i Francës, marrëdhënia e tij me bashkëshorten Brigitte Macron ka qenë objekt i një shqyrtimi të ngushtë dhe një debati të madh të diferencës në moshë për shkak të faktit se Brigitte është 24 vjet më e vjetër se bashkëshorti i saj.

Megjithëse Emmanuel foli në fillim të këtij viti në lidhje me standardin e dyfishtë që e bën martesën e tij një temë diskutimi, në krahasim me atë të Donald dhe Melania Trump, të cilët kanë hendek të njëjtë midis tyre (por në anën e kundërt), Brigitte ka qëndruar kryesisht e heshtur – deri tani.

Në një intervistë të kohëve të fundit me revistën Elle franceze, zonja e parë franceze zbulon se ajo po e vendoste lumturinë e saj përpara mendimeve të tjera të shoqërisë, kur ajo vendosi të ndiqte një marrëdhënie me Emmanuelin, të cilin ajo e takoi gjatë mësimit të dramës në shkollën e mesme.

“Ka raste në jetën tuaj ku duhet të bëni zgjedhje vitale,” tha ajo. “Dhe për mua, kjo ishte ajo. Pra, ajo që është thënë gjatë 20 viteve për ne, është e parëndësishme. Sigurisht, ne hamë mëngjesin së bashku – unë me rrudhat e mia, ai me rininë e tij – por është fakt”.

64-vjeçarja shtoi: “Nëse nuk do e bëja këtë zgjedhje, do të kisha humbur shumë në jetën time. Kam pasur shumë lumturi me fëmijët e mi dhe, në të njëjtën kohë, kam ndier që duhet të jetoja ” këtë dashuri”, s iç thoshte Prévert, për të qenë plotësisht i lumtur.

“Nga rritja e spekulimeve që martesa e saj 10-vjeçare mori gjatë zgjedhjeve të këtij viti, Brigitte tha,” Unë përfundova duke i thënë vetes, në rregull, nuk do ta marr për mirë, por unë duhet të përballem me këtë. Pas kësaj, do të kalojë. ”

Menjëherë pas fitores së tij elektorale, Emmanuel, 39 vjeç, foli kundër mizorisë që ai dhe Brigitte kanë duruar, si dhe “homofobisë së shfrenuar” e pandarë në spekulime se ai është homoseksual dhe martesa e tij është një mashtrim.

“Po të kisha qenë 20 vjet më i vjetër se gruaja ime, askush nuk do të kishte menduar për një sekondë të vetme që nuk mund të isha një partner i ngushtë,” i tha ai Le Parisien. “Kjo është për shkak se ajo është 20 vjet më e vjetër se unë, që shumë njerëz thonë,” Kjo marrëdhënie nuk mund të jetë e qëndrueshme. ”

Për fat të keq, ky nuk është i vetmi incident seksist që Brigitte Macron ka pasur për t’u marrë me të, që kur hyri në sy të publikut së bashku me bashkëshortin e saj. Më parë këtë verë, kur familjaTrump u takua me familjen Macron në Francë, Presidenti Trump ndërpreu bisedën e tij me Emmanuelin për t’u kthyer nga Brigitte dhe për të ofruar mendimet e tij tërësisht të padëshiruara për pamjen e saj, duke thënë: “Ju jeni në gjendje kaq të mirë” dhe pastaj duke shtuar, “shumë e bukur”.

Dhe vetëm javën e kaluar, përpjekjet e Brigitte për të marrë një rol më aktiv në administratën e bashkëshortit të saj u rrëzuan kur qeveria franceze vendosi të mos i japë asaj një titull politik, buxhet ose pagë zyrtare.

Megjithëse disa argumentuan se ngritja e pozicionit të gruas së parë nga një nder honorifik në një post zyrtar duket si nepotizëm, të tjerë besonin se refuzimi për t’i dhënë kompetencat zyrtare të Brigitte ishte një përpjekje për ta mbajtur atë në një rol të nënshtruar ndaj burrit të saj.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤