Bebet e mbajnë mend gjuhën që e dëgjojnë në muajt e parë të jetës

836325141_newborn-baby-for-first-time-parent

Bebet mund të krijojnë njohuri për një gjuhë të cilën ata e kanë dëgjuar shumë në muajt e parë të jetës së tyre.

Nëse zhvendoseni nëpër vende të ndryshme dhe e harroni gjuhën e nënës, ju keni aftësi të fshehura për ta rikujtuar atë shumë lehtë, thotë një studim i ri i kryer në Universitetin e Seulit, shkruan BBC.

Gjerman-folësit e adoptuar nga Koreja Jugore, mund ta rikujtonin shumë lehtë dhe t’i prononconin me lehtësi fjalët e gjuhës koreane, pasi që me atë gjuhë i kishin kaluar muajt e parë të jetës.

Shkencëtarët thonë se prindërit duhet t’u flasin bebeve sa më shumë që munden në fazat e para të jetës.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤