Arsyet pse tavolina e çrregullt e punës është shenjë inteligjence

Të kesh një tavolinë të çrregullt, në zyrë, është shenjë inteligjence. Sipas një kërkimi të zhvilluar në Universitetin e Minesotës, janë disa avantazhe të dukshme në të qenit të çrregullt, të paktën sa i përket ambientit të punës.

Për ta vërtetuar këtë, kërkuesit kanë formuar dy grupe dhe i kanë vënë në një zyrë ekstremisht të organizuar, grupin tjetër e kanë vënë në një ambient me letra të shpërndara gjithandej.

Në eksperimentin e parë, rezultatet e përgjigjeve të ishin krejtësisht të zakonshme. Krejt ndryshe ndodhi me grupin tjetër, anëtarët e të cilit propozuan ide të reja e të paparashikuara.

“Të pasurit një zyrë të çrregullt stimulon krijimtarinë. Ambientet e rrëmujshme na bëjnë të mendojmë se mund të thyejmë rregullat, na rrisin ndjesinë e lirisë dhe gjenerojne ide të reja. E kundërta ndodh me rregullin që të bën të qendrosh brenda kornizave”- shpjegon psikologia Kathleen Vohs.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤