Arsyet përse duhet të mbajmë lule në shtëpi

lule-hibiskus-qelin

Shumë njerëz mbajnë bimë në shtëpit e tyre duke menduar se ato vetëm pastrojnë oksigjenin, dhe i duke i përdorur për të zbukurar hapësirën e dhomës. Por, bima mund edhe të ketë efekte të tjera pozitive të cilat ju nuk i keni ditur.

Bimët ju ndihmojnë të relaksoheni.

Të gjithë duhet të keni dhe të shikoni e gjallë vjollcë. Si rezultat i kësaj, niveli i juaj i energjisë do të rritet dhe oksigjeni në tru do të rritet.

Aloe Vera është bimë e cila ka fuqi shëruese.

Sipas institutit kombëtar të shëndeësisë Aloe Vera njihet si bimë e pavdekësisë, e cila përdoret për të shëruar shumë plagë.

Kjo bimë zvoglon alergjinë.

Nëse për shkak të pluhurit, gjatë dimrit bimët tuaja nuk kanë aromë, ju keni nevojë për bimë të reja në jetën tuaj. Gjethet e bimës e thithin pluhurin, të cilat mund të eleminojnë poshtuajse 90% të toksinave në dhomën tuaj.

Bimët sigurojnë edhe energji

Ngjyra e kuqe është një ngjyrë e cila njihet për të rritur oreksin dhe siguron rritjen e energjisë. Kjo bimë do të sigurojë gjallërim në shtëpinë tuaj, gjithashtu nëse e mbani në banjo, do të jeni më të gatshëm në mëngjes.

Mbajta e bimës në shtëpi ndihmon edhe në koncentrim

Një studim ka treguar se studentët nëse kanë një bimë në dhomë, kanë treguar . 70% vigjilencë më të madhe.

Studimet kanë treguar gjithashtu se bimët ndikojnë në uljen e nivelit të stresit.

Nëse ju gjatë ditës keni stres, në çdo dhomë të shtëpisë Suaj mund të përdorni këtë bimë.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤