Alexandria, qyteti të cilin shumë njerëz e vizitojnë

Ky çift i moshuar qëndron pranë detit në Alexandria, Egjipt,

Alexandria është qyteti i dytë më i madh në Egjipt dhe ndodhet në bregun e Mesdheut.

Qyteti është i famshëm për plazhet e tij publike, gamën e madhe të hoteleve të lira dhe të shtrenjta, si dhe apartamente me qira të lira, gjëra që kanë bërë qytetin një destinacion të përballueshëm për turizmin e brendshëm, shkruan EPA.

Në kohët e lashta, Aleksandria ishte një nga qytetet më të famshëm në botë. Ajo u themelua rreth një qytet të vogël pharaonic c. 331 para Krishtit nga Aleksandri i Madh. Ajo mbeti e kapitalit të Egjiptit për gati një mijë vjet, deri në pushtimin muslimane të Egjiptit në vitin 641, kur një kapital të ri u krijua në Fustat (Fustat u zhytur më vonë në Kajro). Aleksandri ishte i njohur për shkak të fanar të saj (Pharos), një nga shtatë mrekullitë e botës e lashtë, biblioteka e tij (të bibliotekës më të madhe në botën e lashtë), dhe Catacombs e Kom el Shoqafa, një nga të Shtatë mrekullitë e mesjetës . Vazhdim arkeologji detare në port i Aleksandrisë, i cili filloi në 1994, është zbuluar detajet e Aleksandrisë edhe përpara mbërritjes së Aleksandrit, kur një qytet të quajtur Rhacotis ekzistuar atje, dhe gjatë dinastisë Ptolemeut.

Nga fundi i shekullit të 19, ai u bë një qendër e madhe e industrisë ndërkombëtare të anijeve dhe një nga qendrat tregtare më të rëndësishme në botë, të dyja sepse përfituar nga lidhja me rrugë tokësore e lehtë midis Detit Mesdhe dhe Detit të Kuq, dhe tregtia fitimprurëse në pambuku egjiptian.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤