A mund të shpëtojë martesën tuaj një gjumë i ndarë?

Dhjetë minuta pas mesnatës dhe unë jam shtrirë në shtrat duke grirë dhëmbët. Pickova lehtë burrin tim dhe ai u zgjua me lemeri. Unë i shpjegoj se ai ishte duke gërhitur, gërhit- ndalo; gërhit ndalo. “Nuk duhet të bërtasësh”, thotë ai me zemërim.

Dhjetë minuta pas mesnatës dhe unë jam shtrirë në shtrat duke grirë dhëmbët. Pickova lehtë burrin tim dhe ai u zgjua me lemeri. Unë i shpjegoj se ai ishte duke gërhitur, gërhit- ndalo; gërhit ndalo. “Nuk duhet të bërtasësh”, thotë ai me zemërim.

Toleranca ime për gjumin e shqetësuar është e ulët. Është për të ardhur keq, pasi për 22 vjet kam ndarë një shtrat me këtë njeri, kërkesat e të cilit për pushim, dhe zakonet e natës, janë në kundërshtim me të miat.

Phil tenton të fërkojë thonjtë e tij kundër shtratit. Tingulli që krijon më shkakton një zgjim të dhunshëm. I kërkoj më mirësjellje që të ndaloj fërkimin, ndërsa net të tjera i mbërthej kyçin e këmbës dhe i them ‘Jo’.

Dhe duket se unë nuk jam e vetmja që fajëson privimin e gjumit tek të dashurit e tyre. Sondazhi i vitit 2018 për gjumë zbuloi se 1/3 e femrave nuk e marrin kurrë gjumin që na nevojitet, me 1/4 e të cilave e delegojnë problemin tek partneri.

Pra, janë të rrënjosura luftërat mesjetare të krevateve që një në katër prej nesh është paraqitur për një ‘divorc gjumi’ dhe shkon jashtë shtratit gjatë natës.

Një studim i vitit të kaluar për dyqanin e shtratit Bensons for Beds zbuloi se fajtorët kryesorë që drejtojnë çiftet për të fjetur të ndarë janë gërhitja, fëmijët që depërtojnë në krevatin martesor, etj .
Kur u martuam dhe Phil u bashkua me mua, unë kisha pagjumësi. Dhe duke parë me sy në tavan, më erdhi në mend se arsyeja kryesore për të cilën unë qëndroja zgjuar ishte gërmimi pranë meje.

Përmirësimi në një shtrat të madh super-mbretëror uli edhe armiqësitë. Megjithatë, ndarja e një dysheku vazhdoi të kërcënonte procesin e paqes. Herë pas here, e braktisja Filipin, merrja jastëkun dhe shkoja në divan. Megjithatë, ishte e rrallë. Sepse për ndonjë arsye, qoftë të imponuar në mënyrë shoqërore ose instiktive, mendoj se duhet të fle nga burri im.

Ekziston një ndjenjë se ndarja e gjumit është krejtësisht jo e shëndetshme për marrëdhëniet. (Në fakt, anketa e Bensonit e vitit 2017 zbuloi se 31 % e çifteve që flinin të ndarë gënjyen miqtë për të, sepse ndiheshin të turpëruar. Rastësisht, 28 % thanë se jeta e tyre seksuale ishte dëmtuar).

A qëndron miti se çiftet e lumtura flenë bashkë?

Sigurisht, një ekspert i gjumit beson se paqja e gjumit, ishte një zgjidhje pragmatike që nuk pasqyronte gjendjen e marrëdhënies, por në të vërtetë mund ta përmirësonte atë.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤