5 shenjat e abuzimit në marrëdhënie, që nuk janë fizike

Alone-Sad-Girls-HD-Wallpapers

Ne shpesh mendojmë për dhunën në familje në formën e saj fizike, por abuzimi emocional dhe psikologjik mund të jetë po aq shkatërruese dhe me një afat kohor shumë më të gjatë rimëkëmbjeje.

Ka pesë forma të abuzimit jo-fizik që zakonisht gjenden në marrëdhëniet abuzive që duhet të keni kujdes dhe të jenë të gatshëm për t’i ikur.

1.Kontrollimi i lëvizjeve tuaja

Vendosja e rregullave të forta apo kufijtë se deri ku dhe kur jeni të lejuar të shkoni, është shpesh i pranishëm në një marrëdhënie në një kontekst pozitiv, por qëllimi i këtyre rregullave është të mbani në kontroll sjelljen tuaj. Ju duhet të jeni të lirë të merrni vendimet tuaj se ku duhet të shkoni dhe pse, edhe nëse kjo do të thotë të lësh të rëndësishmin tuaj.

2.Izolimi nga të tjerët

Kur keni nevojë për miqtë tuaj të ngushtë dhe familjen, një abuzues do të punojë për t’ju izoluar ju prej tyre dhe mbështetjen e tyre. Shtytja për debate dhe nxitja e debateve janë taktika shumë efektive të abuzuesit për t’iu larguar nga të afërmit.

3.Të ulë poshtë

Të thoni qëllimisht diçka që ju e dini se është e dhimbshme për dikë është abuzimi verbal. Edhe pse njerëzit shpesh përpiqen të fshehin fyerjet si humor, nganjëherë duke shkuar aq larg sa të thonë se një shaka nuk është e dëmshme, ajo që ka rëndësi është se si ju bën të ndiheni ajo që u tha.

4.Ju ndjekin

Ajo që fillon si një surprizë në parkingun në rrugën për në shtëpinë tuaj shpejt mund të kthehet në një rast ndjekjeje. Duke ju ndjekur kundër vullnetit tuaj dhe duke ju habitur me një shënim në makinën tuaj ose një prekje mbi sup mund të jetë tepër mbytëse, duke bërë që edhe në vendet publike të ndiheni të rrezikuar. Mos u gëzoni kur një partner vjen nga shtëpia juaj ose punën tuaj pa paralajmërim; e përdorin atë si një mundësi për të qartësuar kufijtë tuaj dhe për të kërkuar që ato të respektohen.

5.Manipulimi

Argumentet e rastit janë një pjesë normale e çdo marrëdhënie të shëndetshme. Nëse personi juaj i zemrës refuzon gjithmonë për të parë “anën tuaj” në një mosmarrëveshje, kjo është një shenjë se diçka nuk është siç duhet. Besoni në vetveten dhe instinktet tuaja. Njerëzit që ju duan do t’ju mbështesin dhe do t’ju nxisin të ngjiteni, jo t’ju ulin poshtë.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤