11 shtatori i sulmeve terroriste, fotot që nuk i keni parë asnjëherë më parë…

View Gallery
7 Photos
11 shtatori i sulmeve terroriste, fotot që nuk i keni parë asnjëherë më parë…
shtator-dy

11 shtatori i sulmeve terroriste, fotot që nuk i keni parë asnjëherë më parë…
shtator-gjashte

11 shtatori i sulmeve terroriste, fotot që nuk i keni parë asnjëherë më parë…
shtator-kater

11 shtatori i sulmeve terroriste, fotot që nuk i keni parë asnjëherë më parë…
shtator-nje

The following photographs were all made on 9/11 and are described here in Nachtwey's own words: ÒIn my mind it all went into slow motion. Everything was floating. I thought I had all the time in the world to make the picture, and only at the last moment realized I was about to be taken out.Ó

11 shtatori i sulmeve terroriste, fotot që nuk i keni parë asnjëherë më parë…
shtator-pese

11 shtatori i sulmeve terroriste, fotot që nuk i keni parë asnjëherë më parë…
shtator-tre

11 shtatori i sulmeve terroriste, fotot që nuk i keni parë asnjëherë më parë…
ushtria-tre

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kujtojnë sot 17-vjetorin e sulmeve terroriste në Kullat Binjake në Nju Jork, më 11 shtator 2001, ku humbën jetën mbi 3 mijë persona.
Një shpërthim i fuqishëm, një re e dendur tymi, njerëz që ulërisnin, kërkonin të arratiseshin e ndërkohë kolliteshin!

Kjo është panorama e momenteve të para pas katastrofës që përfshiu “Kullat binjake” të Qendrës Botërore të Tregtisë, më 11 shtator të vitit 2001, të xhiruara nga një operator i “CBS News”, Mark LaGanga.

Në 17-vjetorin e atentateve terroriste të “Al Kaedës” në Nju Jork e Uashington, LaGanga rikthen në vëmendje videon e tij duke e publikuar në Youtube, aty ku brenda një kohe tejet të shkurtër u pa nga mbi dy milionë persona.

Një filmim i bazuar mbi foto që duken të njohura për ne, por që në pjesën më të madhe janë të papublikuara më parë. Në pothuajse 30 minuta realiteti të paprekur, të pamodifikuar, LaGanga tregon qartësisht heroizmin e zjarrfikësve dhe punonjësve të tjerë të shpëtimit.

“U shemb gjithçka poshtë, një ferr”, tregojnë personat e parë që mundi të takonte operatori në momentet e para pas shembjes së kullës së parë.

Aty shfaqen policë, zjarrfikës, njerëz të mbrojtjes civile të mbuluar nga hiri që i bën të marrin frymë me vështirësi, e jo më të flasin.

“Pritet të shembet e gjitha edhe këtu”, dëgjohet dikush në një moment të dytë. LaGanga shtyhet nga kureshtja dhe i afrohet edhe më shumë kullës veriore, e cila ishte asokohe ende në këmbë, për të sjellë gjithçka nga ajo që do të bëhej më vonë “Ground Zero”.

Më pas vjen shembja e kullës së dytë, njerëz që i largohen operatorit, i cili qëndroi i palëvizur deri në momentin kur u mbulua nga reja e dendur e pluhurit që “pushtonte” gjithçka me një shpejtësi të çmendur.

Gjithçka dukej e zezë më pas, operatori shfaqet mes kollitjeve e dukej sikur për pak do të asfiksohej. Me t’u pastruar “perdja e zezë”, shihen sërish njerëz që ia mbathin ende të mbuluar tërësisht nga hiri i bardhë. Duken si të ishin fantazma, në një arrati pa një drejtim të caktuar.
Mediat e huaja sjellin në këtë ditë foto të papublikuara më parë.

loading...
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-madam-mapo-png-e  mapo1   revista-mapo
¤